Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Απολογήθηκε ο 32χρονος για την υπόθεση ηρωίνης

Απέδωσε την εμπλοκή του σε καθαρά τυχαία περιστατικά

ηρωινη

Στην απολογία του 0 32χρονος που κατηγορείται ότι βοήθησε στη μεταφορά ποσότητας ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης, αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση του φορτίου αλλά και ότι αποτελεί μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. 

Απέδωσε την εμπλοκή του σε καθαρά τυχαία περιστατικά. Το αν θα κριθεί προφυλακιστέος, θα αποφασιστεί αφού ολοκληρώσουν τις απολογίες τους ο 47χρονος Ιρανός και ο Ινδός υπήκοος, μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Noor one», με το οποίο μεταφέρθηκε η συνολική ποσότητα ηρωίνης των 2 τόνων και 120 κιλών στη Ελλάδα.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά μόνος του, χωρίς τον 47χρονο Ιρανό, που φέρεται να έχει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση και τον Ινδό υπήκοο, που απολογούνται σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη διορισθείσα συνήγορο του 47χρονου, πρόκειται για έναν φτωχό Ιρανό πολύτεκνο, που προσελήφθη για τη μεταφορά από το καρτέλ, έναντι ενός μικρού ποσού για τα ελληνικά δεδομένα, που φθάνει περίπου τα 1.500 ευρώ, αλλά στην πατρίδα του θεωρείται μια περιουσία.

Συνολικά 14 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων: Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός και δύο Έλληνες, ένας 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Τα πέντε μέλη του πληρώματος, ο Τούρκος υπήκοος και η 53χρονη γυναίκα αναμένεται να απολογηθούν αύριο. Μεταξύ των μελών του πληρώματος είναι ο 42χρονος Ινδός πλοίαρχος που φέρεται να προσπάθησε να παραλάβει στις 22 Ιουνίου το φορτηγό όχημα με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης για κάποιους έχει σχηματισθεί και δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Χθες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη των ανακριτή και εισαγγελέα, τέσσερα από τα μέλη του πληρώματος -ο μηχανικός και τρεις ναύτες- όλοι Ινδοί υπήκοοι.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο. Συνολικά το καύσιμο βρισκόταν σε οχτώ δεξαμενές. Στις έξι υπήρχε περισσότερο νερό από πετρέλαιο και στις δύο άλλες καθαρό ντίζελ κίνησης.

Αναμένεται να γίνει διαδικασία εξαερισμού των δεξαμενών και να ακολουθήσει έρευνα από την ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσα στα στεγανά των δεξαμενών υπάρχουν ειδικές κρύπτες που μπορεί να κρύβουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By