Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αποχωρούν 1.827 εργαζόμενοι από τον ΟΤΕ

Την αποχώρηση 1.827 εργαζομένων του, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου που είχαν ξεκινήσει το Νοέμβριο, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ

ote25

«Ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο, 1827 άτομα αποδέχθηκαν τα κίνητρα που δόθηκαν από την εταιρεία, κυρίως για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση.

Ο ΟΤΕ υπολογίζει την καθαρή ετήσια εξοικονόμηση από τη μείωση του προσωπικού σε περίπου 94 εκατ. ευρώ. Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται, εξάλλου, ότι τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ καλύπτει το σύνολο του κόστους, περίπου 73,5 εκατ. ευρώ, των ασφαλιστικών εισφορών για την αυτασφάλιση των εργαζομένων που αποχώρησαν μέσω των προγραμμάτων.

Ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι με την εθελουσία έξοδο τού δίνεται η δυνατότητα «να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του και να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες απασχόλησης στον Όμιλο για νέους ανθρώπους που έχει ανάγκη η χώρα».

Όπως τονίζει, ήδη προχωρεί σε περίπου 500 προσλήψεις νέων τεχνικών πεδίου, μηχανικών, πωλητών καταστημάτων και εταιρικών πωλητών. «Προσθέτοντας και τις προσλήψεις που έγιναν το 2013, μέσα σε ένα χρόνο ο Όμιλος ΟΤΕ θα έχει κάνει πάνω από 1000 προσλήψεις, με αμοιβές άνω του βασικού μισθού και επιπλέον παροχές όπως πρόγραμμα ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By