Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Απόστρατοι «κροίσοι»

Εντοπίστηκαν υπέρογκα ποσά σε λογαριασμούς τουλάχιστον 30 πρώην στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

SDOEΣτο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν βρεθεί περισσότερα από 30 πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς  σύμφωνα με πηγές του Σώματος εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς ποσά από 500.000 ευρώ και φθάνουν έως και τα 50 εκατ. ευρώ.

Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο των κατά εισαγγελική παραγγελία ερευνών του για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ηδη για το πρόγραμμα των υποβρυχίων ελέγχθηκαν τρεις απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνται από την εργασία τους και από τα όσα δήλωναν στην Εφορία.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος» στον λογαριασμό ενός ναυάρχου βρέθηκαν 400.000 ευρώ, ενώ σε άλλους δύο απόστρατους εντοπίστηκαν καταθέσεις ύψους 1,5 εκατ. στον καθέναν.

Το κωμικοτραγικό, σύμφωνα με στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση στο ΣΔΟΕ, είναι το γεγονός ότι όλοι ισχυρίστηκαν  πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από δάνεια που τους χορήγησαν επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται ως σύμβουλοι μετά την συνταξιοδότησή τους. Ωστόσο, δεν προσκομίζουν παραστατικά που να αποδεικνύουν του λόγου τους το αληθές.

Όλα τα ευρήματα των ερευνών προωθούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων προκειμένου να αξιολογηθούν και να ασκηθούν, εφόσον κριθεί αναγκαίο, οι προβλεπόμενες διώξεις.

By