Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα για εκκένωση κτιρίων από καταληψίες

Προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 16 άτομα

ΠΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΘ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΤΜεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα, για την απομάκρυνση καταληψιών από τρία κτίρια.

Ειδικότερα, η επιχείρηση έγινε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου, στο κέντρο της Πάτρας, στο «Μαραγκοπούλειο» κτίριο που βρίσκεται στην οδό Γούναρη, κοντά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και σε κτίριο του ΤΕΙ της Πάτρας. Τα τρία αυτά κτίρια είχαν καταληφθεί εδώ και καιρό, κυρίως από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 16 άτομα.

Και στα τρία κτίρια παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί απομακρύνονται με φορτηγά. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο «Μαραγκοπούλειο», περίπου δέκα άτομα, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έκαναν πορεία, αλλά ανακόπηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των κτιρίων ήταν παρόντες εκπρόσωποι των ιδιοκτητών. Σημειώνεται ότι το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών ανήκει στον δήμο Πατρέων και το «Μαραγκοπούλειο» στο υπουργείο Υγείας.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By