Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Αστυνομικοί πλήρωναν για να βλέπουν κακοποιήσεις ανηλίκων

Από 100 έως 2.500 ευρώ μέσω  paypal έδιναν οι κατηγορούμενοι προκειμένου να βλέπουν βιασμούς παιδιών από τις Φιλιππίνες

paidiki pornografia-diadiktioΔύο αστυνομικοί, φέρονται ότι εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε υπόθεση παιδόφιλων στην Ελλάδα, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για να μπορούν να βλέπουν κατά παραγγελία «ζωντανά» στο Διαδίκτυο, βιασμούς μικρών παιδιών από τις Φιλιππίνες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από ενημέρωση από την Ιντερπόλ Αγγλίας, σύμφωνα με την οποία είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη έξι χρηστών του Ίντερνετ στην Ελλάδα, οι οποίοι έβλεπαν κακοποιήσεις ανηλίκων από τη βρεφική ηλικία, μέχρι και εννέα ετών, σε πραγματικό χρόνο, πληρώνοντας με ειδική κάρτα εταιρεία στις Φιλιππίνες, μέσω λογαριασμού paypal.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι αμοιβές που πλήρωναν οι παιδόφιλοι, κυμαίνονταν από 100 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το είδος της σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι δύο αστυνομικοί,  που υπηρετούν στην Αττική, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν συνελήφθη και οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή ανάλυση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By