Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

Δύο γυναίκες ηλικίας 65 και 45 ετών κατέληξαν στο Ριάντ την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το υπουργείο στην ιστοσελίδα του

saudi_mers600

Τέσσερις νέους θανάτους από τον κορονοϊό MERS ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από την λοίμωξη, έπειτα από την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα το 2012, στους 121.

Δύο γυναίκες ηλικίας 65 και 45 ετών κατέληξαν στο Ριάντ την Τρίτη, ανακοίνωσε αργά χθες το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

Μια 70χρονη και ένας 60χρονος πέθαναν τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Τζέντα, τη μεγαλύτερη πόλη της δυτικής χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από τον ιό του Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS) ανήλθε πλέον σε 449, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κορονοϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος αλλά λιγότερο μολυσματικός από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

Όπως ο ιός του SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα. Σε αντίθεση με τον ιό του SARS, ο ιός MERS προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προληπτική θεραπευτική αγωγή κατά του MERS.

By