Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Αυστραλία: Τα ελληνικά συρρικνώνονται στα κρατικά σχολεία της Βικτώριας

Το 2013 τα ελληνικά διδάσκονταν σε μόλις 13 δημοτικά και 8 γυμνάσια στη Βικτώρια

sxoleio

Στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών, με τη συμμετοχή εκατό περίπου εκπαιδευτικών Νεοελληνικών.

Στο συνέδριο παρουσίασαν μελέτες τους δεκαοκτώ εκπαιδευτικοί. Οι σύνεδροι έθιξαν πολλά θέματα ενώ μοιράστηκαν στους εκπαιδευτικούς διδακτικές ενότητες για να εμπλουτίσουν το διδακτικό υλικό τους.

Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι τα κρατικά σχολεία τα οποία διδάσκουν την ελληνική γλώσσα όλο και λιγοστεύουν στη Βικτώρια.

Συγκεκριμένα το 1991 τα Ελληνικά διδασκόταν σε 38 δημόσια δημοτικά σχολεία στη Βικτώρια, 48 γυμνάσια ενώ υπήρχαν 14 δίγλωσσα προγράμματα και εργαζόταν 105 εκπαιδευτικοί Ελληνικών.

Το 2013 Ελληνικά διδάσκονται μόνο σε 13 δημοτικά, 8 γυμνάσια, υπάρχει ένα δίγλωσσο πρόγραμμα και διδάσκουν μόλις 29 εκπαιδευτικοί την γλώσσα μας.

Το Συνέδριο ενέκρινε πρόταση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών να γίνουν διαμαρτυρίες σε όλα τα πολιτικά και κυβερνητικά κλιμάκια για τις πολύ λίγες ώρες που χορηγούν τα σχολεία για τη διδασκαλία μιας δεύτερης γλώσσας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By