Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Αυστραλία: Ομογενής πούλησε ακίνητο έναντι 25 εκατ. δολαρίων

Δημιούργησε νέο ρεκόρ τιμής πώλησης ακίνητης περιουσίας

australia

Νέο ρεκόρ τιμής ακίνητης περιουσίας δημιούργησε το αρχοντικό του ομογενούς επιχειρηματία, Σωκράτη Βασιλιειάδη, στο αριστοκρατικό προάστιο Toorak της Μελβούρνης, που πουλήθηκε έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον «Νέο Κόσμο».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων κύκλων της αυστραλιανής κτηματαγοράς, η τιμή κατέρριψε το υφιστάμενο ρεκόρ των 24 εκατ. δολαρίων, που είχε πληρώσει το 2010 ο άλλος ομογενής επιχειρηματίας, Χάρης Σταμούλης, για την αγορά κατοικίας στην ίδια περιοχή, την οποία γκρέμισε για να κατασκευάσει «παλάτι», αξίας 30 εκατ. δολαρίων.

Το πρώην αρχοντικό του κ. Βασιλειάδη αποτελείται από 22 δωμάτια και η συνολική επιφάνειά του υπολογίζεται σε 2.100 τετραγωνικά μέτρα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, το αρχοντικό έμεινε ακατοίκητο επί τρία χρόνια, καθώς δεν υπήρξε αγοραστής διατεθειμένος να πληρώσει 30 εκατ. δολάρια, που ζητούσε, αρχικά, ο ιδιοκτήτης του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο κ. Βασιλειάδης έμεινε στο σπίτι έξι ημέρες, πριν μετακομίσει οικογενειακώς στην Ευρώπη.

Ο κ. Βασιλειάδης είναι στέλεχος επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη μεταλλευμάτων. Σε πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Mining Weekly» καταχωρεί δηλώσεις του ομογενούς επιχειρηματία, με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή μεταλλευτικής εταιρίας Core Mining, για τη λειτουργία ορυχείου ορυκτού σιδήρου στο Κογκό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By