Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Αύριο συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας

Με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο

sxoleio

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο.

Η πρόταση που θα καταθέσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στο συμβούλιο θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των μαθητών από το ημερήσιο πρόγραμμα.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Σκοπός του υπουργού είναι να συμφωνηθούν οι αλλαγές μέσα στο τρίμηνο προκειμένου να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο δημοτικό στη βουλή τον Ιανουάριο.

Ακόμη, στις προθέσεις του υπουργού είναι η σύγκληση οργάνου το οποίο θα αποτελείται από πρώην υπουργούς Παιδείας.

Η ολομέλεια του ΕΣΥΠ συγκροτείται από τον πρόεδρό του, τους προέδρους των επί μέρους συμβουλίων, εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, τους επικεφαλής διαφόρων οργανισμών, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Εκκλησίας, των γονέων, των συνδικάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΑμεΑ.

Ωστόσο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις εργασίες της ολομέλειας.

Μάλιστα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης μιλούν για έναν «διάλογο-παρωδία που έχει ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Λοβέρδου και την επικοινωνιακή του αναβάθμιση εν μέσω ερειπίων στο χώρο της εκπαίδευσης».

Στο ίδιο πνεύμα, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ «αποφάσισε να μη συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στις συνεδριάσεις του ΕΣΥΠ που συγκαλεί το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας την εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ αλλά και του ΟΟΣΑ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By