Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

«Βαθαίνει» το σκάνδαλο στην Τουρκία

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στη γειτονική χώρα

Turkish PM Erdogan addresses media in Ankara

Μέχρι ακόμα και τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον γιο του, καθώς και έναν ακόμη υπουργό, φέρεται να εμπλέκουν στοιχεία που διαρρέουν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης από την εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς -η οποία και έχει σταματήσει λόγω της απομάκρυνσης του εισαγγελέα.

Η τουρκικός ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος «Τ24» υποστήριξε τη Δευτέρα ότι πρόκειται για στοιχεία από την έρευνα του εισαγγελέα Μουαμάρ Ακάς ο οποίος είχε δώσει εντολή σε αστυνομικούς να κάνουν προσαγωγές, οι οποίες όμως δεν έγιναν.

Στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, στις οποίες Σαουδάραβας επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς και συνεργάτης του φαίνεται να συνομιλούν με τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου, έναν σύμβουλο, αλλά και το γιο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Στις συνομιλίες γίνεται λόγος για τον σχεδιασμό μιας συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο δικτυακό τόπο, μεταξύ των στοιχείων της εισαγγελικής έρευνας υπάρχει και μια τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Δασών Βεϊσέλ Έρογλου με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Στήριξης Επενδύσεων, η οποία υπάγεται στον πρωθυπουργό.

Το περιεχόμενο της συνομιλίας σχετίζεται με υποθέσεις του Σαουδάραβα επιχειρηματία και των συνεργατών του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By