Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας

Θετικά μηνύματα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το έργο της οργάνωσης «Αποστολή»

251212143539_9457

Μήνυμα προς την Εκκλησία της Ελλάδος έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τονίζοντας: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το ουσιαστικό και χριστιανικό έργο της «Αποστολής»». Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα και εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που επιτελείται από την Εκκλησία της Ελλάδος υπό αυτές τις συνθήκες.

Με τη φράση «το έργο σας στην «Αποστολή» είναι ουσιαστικό, Χριστιανικό, φιλανθρωπικό και τυγχάνει γενικής αναγνώρισης» ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισήμανε το ρόλο της Εκκλησίας στις δύσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στη διάρκεια συνάντησης που είχε o Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, μετά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη.

Παρόντες ήταν ο Σεμασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, Συνοδικοί Ιεράρχες, ο πρόξενος της Ελλάδος στη Πόλη κ. Αθανάσιος Αστρακάς και ο Γενικός Διευθυντής της διεθνούς Οργάνωσης IOCC κ. Ντιν Τριανταφύλλου κ.α.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, χαρακτήρισε κρίσιμη την περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα και ζήτησε από τον κ. Δήμτσα να μεταφέρει στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο την αγάπη, την εκτίμηση, την αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και η ιδιαίτερα η «Αποστολή».

«Διαβεβαίωστε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι το έργο του τυγχάνει γενικής αναγνωρίσεως και ότι εμείς, όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτι μπορούμε για να στηρίζουμε τις προσπάθειες σας» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μετέφερε το σεβασμό και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ευχαρίστησε για την στήριξη που προσέφερε ο ίδιος προσωπικά αλλά και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων του Θρόνου, και ιδιαίτερα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις Μητροπόλεις της, στις προσπάθειες του Οργανισμού να σταθεί δίπλα σε όσους υποφέρουν στην Ελλάδα.

«Χωρίς την στήριξη όλων σας, δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε μηνιαία στήριξη σε 56.000 συνανθρώπους μας και να δημιουργούμε δομές καθημερινής 24ωρης βοήθειας», είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες σε σας προσωπικά Παναγιώτατε, στη Μητέρα Εκκλησία και στους έλληνες ομογενείς. Οι Ελληνες, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις συνεχίζουν να περνάνε δύσκολα και αυξάνονται οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα».

Ο κ. Δήμτσας είπε ότι με απόφαση του κ. Ιερωνύμου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, το Κεντρο Φροντίδας Παιδιού θα φέρει το όνομα του ενώ παρέδωσε δύο βιβλία, στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον κ. Δημήτριο, με ζωγραφιές και τις σκέψεις των παιδιών από τη ζωή τους στο Κέντρο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε  για την απόφαση τους να φέρει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιου το όνομα του και δήλωσε συγκινημένος από τα γράμματα που του απέστειλαν τα παιδιά για να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

Ο κ. Δημήτριος απευθύνθηκε στους έλληνες της Αμερικής διαβεβαιώνοντας τους οτι οι προσφορες τους πιάνουν τόπο, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο της «Αποστολής», κάλεσε όσους Αρχιερεις του Θρόνου επισκέπτονται την Αθήνα να περνούν από τον Μοσχάτο και να το στηρίζουν και εξέφρασε την πρόθεση του συνεχιστεί η βοήθεια στους Έλληνεςπου υποφέρουν, μέσω της «Αποστολής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By