Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Βαρύ πλήγμα για το Nikkei στην Ασία

Εβδομαδιαίες απώλειες κατά 4% για την αγορά του Τόκιο

 stocks

Παρά τα κέρδη τα οποία κατέγραψαν για την Παρασκευή οι περισσότεροι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, τα ταμπλό των αγορών έκλεισαν μεγάλες απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο, δίνοντας μια εικόνα για το… άγχος των αγορών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, καθώς και για τις δηλώσεις που έκανε μεσοβδομάδα η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν.

Γα σήμερα, ο Nikkei έχασε 1,65% στις 14.224 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P ASX/200 κερδίζει 0,5% στις 5.319 μονάδες και ο κορεατικός Kοspi ενισχύεται 0,6% στις 1.931 μονάδες.

Ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης ανεβαίνει 2,73% στις 2.048 μονάδες και ο Hang Seng γράφει κέρδη 1,32% στις 21.461 μονάδες.

Η άνοδος που σημειώθηκε στην τελευταία καθημερινή της εβδομάδας οφείλονται κυρίως στο ρεύμα κερδών που έφεραν οι συνεδριάσεις της Πέμπτης στη Wall Street, μετά από τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες.

Ωστόσο, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, τα αποτελέσματα για την αγορά του Τόκιο ήταν ιδιαίτερα αρνητικά, με τον Nikkei να γράφει απώλειες του 4% για τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις.

Ακόμα, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Hang Seng έχασε 1,45% και ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης κέρδισε 1,43%.

By