Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Βενιζέλος: Τεράστια η σημασία της τριμερούς συνεργασίας για την Κύπρο

«Αναβαθμίζεται η συνεργασία μας λόγω και των κρίσεων που αυτήν τη στιγμή είναι παρούσες στην περιοχή»

venizelos ohe

Από την Κύπρο, όπου και βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε την σημασία της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, που ξεκινά αύριο.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος κατά την άφιξή του στη Λευκωσία σήμερα, η τριμερής συνεργασία λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό και διευκρίνισε πως πρόκειται για την τρίτη τριμερή υπουργική συνάντηση που γίνεται προκειμένου να προετοιμαστεί η πρώτη συνάντηση Κορυφής σε λίγες μέρες στο Κάιρο.

Άρα, επισήμανε, «αναβαθμίζεται η συνεργασία μας λόγω και των κρίσεων που αυτήν τη στιγμή είναι παρούσες στην περιοχή».

Επίσης όπως σημείωσε «είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί έχουμε την τουρκική πρόκληση, την αμφισβήτηση της ύπαρξης και της νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία.

Η τριμερής συνεργασία, εξήγησε, δεν είναι μια εχθρική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία. Είναι, δήλωσε, μια συνεργασία που έχει ως στόχο τη σταθεροποίηση και την ευημερία στην περιοχή.

«Όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε εμείς με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο έτσι πρέπει και η Τουρκία να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Αύριο το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By