Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Βενιζέλος: «Όχι σε πρόσθετα μέτρα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίρνει ξεκάθαρη θέση στη συζήτηση για τα λάθη στο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Σαφή θέση στην κουβέντα γύρω από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τα λάθη του Ταμείου και της Ε.Ε. στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αυτό που έχει για την Ελλάδα σημασία είναι να αντλήσουμε τα ισχυρότερα και σοβαρότερα επιχειρήματα προκειμένου να πείσουμε τους συνομιλητές μας ότι η Ελλάδα και δεν πρέπει και δεν μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία» τόνισε μιλώντας σε συγκέντρωση όπου παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

«Να πείσουμε τους συνομιλητές μας να μείνουν στην ανειλημμένη δέσμευση τους να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, με όλα τα μέτρα που απαιτούνται, δηλαδή με ένα πρόσθετο «κούρεμα»που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε πραγματικά την κρίση» συμπλήρωσε.

Για τους εταίρους μας τόνισε πως «νομίζουν ότι μπορούν να αναπτύσσουν ένα διάλογο συγκρουσιακού χαρακτήρα μεταξύ τους στις πλάτες του ελληνικού λαού και η συζήτηση σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ δείχνει πόσο δύσκολοι ήταν και είναι πάντα οι διεθνείς συσχετισμοί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By