Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Βλαστός: Είμαι ο μοναδικός κρατούμενος στην Ελλάδα σε «λευκό» κελί

Από ένα κελί στη ΓΑΔΑ που ο ίδιος το περιγράφει ως… λευκό, ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός ξεσπάει αναφέροντας πως η πολιτεία τον τιμωρεί και του αφαιρεί κάθε ίχνος δικαιώματος μέσα στη φυλακή.

vlastosΓνωστός, μεταξύ άλλων, για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ο Βλαστός, μιλάει στο Εθνος για τις συνθήκες κράτησής του (αναφέρει τη λέξη «βασανισμός»), τη στιγμή που διεξάγεται η δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, που συνεδριάζει στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Βλαστός μιλάει για τη διπλή απόπειρα απόδρασης που έκανε, τη μια στον Κορυδαλλό όπου συμμετείχαν και κατηγορούμενοι των «Πυρήνων της Φωτιάς» και τη δεύτερη με ελικόπτερο στα Τρίκαλα. Εξηγεί πως αν έχει μια ελπίδα να πληρώσει για ό,τι έχει κάνει, θα επέστρεψε στη φυλακή μετά από άδεια. Επιπλέον λέει πως προσπάθησε να αποδράσει γιατί αναζητούσε δικαιοσύνη, καθώς του χρεώνουν και αδικήματα που σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει διαπράξει.

Ο Βλαστός λέει πως το κράτος θέλει να τον τρελάνει και τον έχει κλεισμένο σε ένα λευκό κελί. Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «ούτε ο Κάρλος το τσακάλι δεν είχε τέτοια αντιμετώπιση από τις Αρχές. Είχε κι αυτός δικαιώματα».

By