Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Βολιβία: Tέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από κατάρρευση πεζογέφυρας

Τρία από τα θύματα ανήκαν σε μια ομάδα μουσικών που «εμψύχωνε» τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Κάρλος Ρομέρο

bolibia

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εξήντα τραυματίστηκαν εξ αιτίας κατάρρευσης μιας προσωρινής πεζογέφυρας πάνω σε θεατές που παρακολουθούσαν μια λαογραφικού τύπου παρέλαση στη Βολιβία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Τρία από τα θύματα ανήκαν σε μια ομάδα μουσικών που «εμψύχωνε» τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Κάρλος Ρομέρο.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η πεζογέφυρα κατέρρευσε προφανώς υπό το βάρος των πολυάριθμων θεατών που βρίσκονταν πάνω της. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πιθανώς ο αριθμός των θυμάτων απο αυτό το δυστύχημα να αυξηθεί.

Περισσότεροι από 35.000 χορευτές και περίπου 6000 μουσικοί καθώς και άλλοι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτό το περίφημο λαογραφικό φεστιβάλ της Βολιβίας του οποίου η αποκορύφωση θεωρείται η κεντρική παρέλαση στους δρόμους της πόλης Ορούρο στα νοτιοδυτικά της χώρας, μπροστά δεκάδες χιλιάδες θεατές η πλειοψηφία των οποίων είναι τουρίστες.

πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By