Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για Σ. Ξηρό: Η πολιτεία εκδικείται και τιμωρεί

«Ήρθαμε με την ιδιότητά μας ως βουλευτές της επιτροπής της βουλής έχοντας δει επανειλημμένα την αθλιότητα που επικρατεί μέσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και πόσο ακατάλληλο είναι»

e4b0325d62661b13f8a42f1b179c6a36_xiros_1024_768________

Υπέρ του αιτήματος  του Σάββα Ξηρού να εκτίσει την ποινή του κατ” οίκον τάχθηκαν στις καταθέσεις του οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης  καθώς και δύο ιατροδικαστές.

«Ήρθαμε με την ιδιότητά μας ως βουλευτές της επιτροπής της βουλής έχοντας δει επανειλημμένα την αθλιότητα που επικρατεί μέσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και πόσο ακατάλληλο είναι» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

Πρόσθεσε ότι μέσα στο νοσοκομείο των φυλακών κάνει θραύση η  πολυανθεκτική φυματίωση  εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό της για το πως ένας άνθρωπος με σκλήρυνση κατά πλάκας, με τόσο βεβαρημένο και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, βρίσκεται σε αυτούς τους χώρους που «οτιδήποτε άλλο εκτός από νοσοκομείο θυμίζει, είναι στοίβαγμα ανθρώπων και δεν υπάρχει καμία μέριμνα».

Η κ. Κατριβάνου είπε ότι με αυτό το δεδομένο και ως κράτος δικαίου δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τους ανθρώπους, δεν είναι η αντίληψή μας αυτή για την τιμωρία. Έχουμε  όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει 93% αναπηρία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και θα πεθάνει. «Πιστεύουμε» πρόσθεσε «ότι η πρότασή μας για κατά οίκον νοσηλεία με όλα τα περιοριστικά μέτρα είναι η καταλληλότερη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης ανέφερε ότι μαζί με τη συνάδελφό του παραστάθηκαν στο αίτημα του Σάββα Ξηρού ανεξάρτητα από τα αδικήματα που έχει κάποιος: «Όταν έχεις τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μια αναπηρία 93%, θεωρώ ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να υποβάλει την αίτηση και το δικαστήριο να δώσει τη δυνατότητα σε έναν άνθρωπο να μην αργοπεθαίνει» δήλωσε. Πρόσθεσε επίσης  ότι την προηγούμενη φορά που είχανε εκ νέου παραστεί για τα ίδια προβλήματα, η αναπηρία του Σάββα Ξηρού ήταν 68% και αργότερα έγινε 70% και 80% και τώρα είναι 93%.

«Όσο καιρό παραμένει στη φυλακή με σκλήρυνση κατά πλάκας, με ολική τύφλωση, με βαρύτατη βαρηκοΐα, με πολλά αγγειακά και άλλα προβλήματα, με μια πολυνευροπάθεια, καταλαβαίνουμε ότι αργοπεθαίνει και αυτό δείχνει ότι η πολιτεία εκδικείται και τιμωρεί» συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι, χωρίς να ταυτίζεται κανένας με το είδος του αδικήματος, «έχει υποχρέωση η πολιτεία να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο σύμφωνα με τους νόμους, καθώς πάρα πολλοί άλλοι κρατούμενοι, για λιγότερα σοβαρά προβλήματα υγείας νοσηλεύονται ορθώς, σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε κατ” οίκον νοσηλεία». Θέλω να πιστεύω, είπε, ότι «η πολιτεία δεν εκδικείται, λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και το δικαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος με 93% αναπηρία να πάει σπίτι του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα πελώρια προβλήματα που έχει.»

Υπέρ του αιτήματος για κατ” οίκον νοσηλεία κατέθεσαν επίσης δύο ιατροδικαστές, οι οποίες επισήμαναν ότι, λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής, χρειάζεται πάρα πολλές ιατρικές ειδικότητες που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα μόνο νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατήγγειλαν επίσης ότι οι προηγούμενες νοσηλείες του Σάββα Ξηρού που αποφασίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις διακόπηκαν πριν ολοκληρωθούν, πιθανόν από παρεμβάσεις των αστυνομικών Αρχών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By