Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Βούλτεψη: «Ο Τσίπρας θα φτιάξει δικούς του επιχειρηματίες»

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ρίξει τώρα τη μπάλα στην εξέδρα»

voultepsi

Συνεχίζεται η διαμάχη μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Δραγασάκη με τη κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ότι «θα φτιάξει δικούς του επιχειρηματίες, δυο – τρεις τράπεζες να τις χρηματοδοτεί και θα είναι όλα πάρα πολύ ωραία!».

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι «δεν τα καταλαβαίνω αυτά, πραγματικά. Μήπως θα πρέπει να καθίσουμε να δούμε και ποιες ερωτήσεις έχει καταθέσει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ και τι μπορεί να είναι πίσω από αυτές; Τι λέτε; Αυτό είναι πολιτική ζωή του τόπου; Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ρίξει τώρα τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν θέλει να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων. Τι θα κάνει με το μνημόνιο, αν θα το σκίσει, θα το ακυρώσει ή θα το αντικαταστήσει. Τι θα κάνει με το χρέος… ».

Σχετικά με τη διαχέριση της διαπραγμάτευσης και την έξοδο από το μνημόνιο, η κ. Βούλτεψη σημείωσε: «Εμείς λέμε ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα φύγει η χώρα από την κρίση και ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Διότι τότε, η χώρα δεν θα φύγει από την κρίση, αλλά θα μπει σε βαθύτερη κρίση».

Όσον αφορά στις δηλώσεις της Κ. Λαγκάρντ, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Η κ. Λαγκάρντ ήταν περισσότερο καθαρή από ποτέ, ότι επαφίεται σε κάθε χώρα πώς θα διαχειριστεί την οικονομία της. Είπε ότι με ικανοποίηση βλέπουν ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της και όμως αναδείχθηκε το άλλο πρώτο… Η κ. Λαγκάρντ, εφόσον είπε ότι επαφίεται στην κάθε χώρα πώς θα διαχειριστεί το χρέος της, μετά κάνει ένα σχόλιο. Τα ακούμε όλα με ενδιαφέρον, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς μας εταίρους και δεν πρόκειται ποτέ να πάμε σε μονομερείς ενέργειες. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε μία διαπραγμάτευση με σύγκρουση;».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By