Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Βούλτεψη: «Πρώτος σταθμός της κυβέρνησης οι φοροελαφρύνσεις»

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία

syriza660

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ: «Όταν κυβερνάς έχεις μπροστά σου προϋπολογισμό. Όταν δεν κυβερνάς φαντασιώνεσαι όποιον προϋπολογισμό θέλεις. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ειδικά σε αυτήν την αντιπολίτευση, που δεν έχει αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο… Τα χρήματά μας είναι συγκεκριμένα. Δεν υπάρχει τρόπος να δανειζόμαστε, κάποιος να μας ρίχνει λεφτά από τον ουρανό, αυτό τελείωσε».

«Ο πρωθυπουργός τα έχει όλα παραπέμψει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού… Αυτό το οποίο είμαι σε θέση να πω είναι ότι ο οδικός χάρτης, τον οποίο έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, έχει διάφορους σταθμούς. Και έχω πει από την αρχή ότι ένας από τους σταθμούς αυτούς είναι και οι φοροελαφρύνσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία μας και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη», συμπλήρωσε η κ. Βούλτεψη.

Αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι: «ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τους βιομηχάνους και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ και με τον ΣΕΤΕ, με όλους, και βγήκε και είπε ότι με όλους έχει συμφωνήσει» και αναρωτήθηκε: «Πώς γίνεται αυτό; Με συγχωρείτε, αλλά πώς γίνεται να συμφωνείς και με τους βιομηχάνους και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ; Κάποιον “λάκκο έχει η φάβα”»!«.

Η κ. Βούλτεψη μίλησε ακόμα για διγλωσσία, λέγοντας ότι «άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό», υπογραμμίζοντας ότι: «Στο εξωτερικό λέει, όπως είπε και στο CΝBC ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη” και στο εσωτερικό λέει ότι “θα τα τινάξει όλα στον αέρα, αν πιεστεί”. Άρα, λοιπόν, υπάρχει μια διγλωσσία, υπάρχει δηλαδή “ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού” και “ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού”. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Πρόσθεσε ακόμα: «Όχι να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Λαφαζάνη ότι είναι καλός και μια χαρά ο Ντράγκι. Αυτό να το λέμε εμείς, ότι είναι μια χαρά. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, ότι εκεί ο κ. Τσίπρας εξέφρασε μια αιρετική άποψη κ.λπ., έχω στις σημειώσεις μου ότι είπε σχετικά με τη δήλωση Μπαρόζο ότι “δεν ντρέπεται για τα αποτελέσματα της πολιτικής”. Ο κ. Τσίπρας είπε “δεν γνωρίζω αν πρέπει πράγματι κανείς να ντρέπεται, όμως σίγουρα δεν μπορεί να πανηγυρίζει”. Γιατί δεν του είπε “πρέπει να ντρέπεστε”; Στο εσωτερικό τους αποκαλεί “μερκελιστές”, λέει ότι γίνονται “εγκλήματα”».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο «για να υπάρξει ρεαλιστική στροφή του κ. Τσίπρα, πρέπει να βγει δημοσίως και να αποκηρύξει τις πολιτικές αποφάσεις του κόμματος, με κορυφαία και τελευταία τη Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, όπου λέει ξεκάθαρα “έξω από το ΝΑΤΟ”, “έξω από τη Συμφωνία Σένγκεν”, “έξω η FRONTEX” που μας φυλάει τα σύνορα».

«Αυτά τα λέει μέσα στις πολιτικές αποφάσεις το κόμμα του. Και προσθέτω σε αυτά που λέει το κόμμα του “όχι Ευρώπη φρούριο”, “να δίνεται ιατροφαρμακευτική ασφάλιση σε όλους, Έλληνες και ξένους, είτε έχουν ασφαλιστικές εισφορές, είτε όχι”, όλα αυτά που σας λέω είναι γραμμένα στις Πολιτικές τους Αποφάσεις», κατέληξε η κ. Βούλτεψη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By