Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Βούλτεψη: H Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της Κύπρου

 «Αθήνα και Λευκωσία εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε αποδοχή τετελεσμένων»

voultepsi-neadimokratia

«Σαράντα χρόνια μετά, με την κατοχή και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να συνεχίζονται, Αθήνα και Λευκωσία εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε αποδοχή τετελεσμένων» αναφέρει σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή τη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο. Η κ. Βούλτεψη τονίζει πως «η Κύπρος έχει και θα έχει στο πλευρό της την Ελλάδα» και υποστηρίζει πως «ενωμένος ο ελληνισμός θα υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Βούλτεψη

«Oι σειρήνες που ήχησαν σήμερα το πρωί σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, σαράντα χρόνια μετά το πραξικόπημα της χούντας κατά της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης και του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ξύπνησαν στον Ελληνισμό μνήμες από τον Εφιάλτη της Προδοσίας.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, ο Ελληνισμός στην Κύπρο και στην Ελλάδα εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες εκείνης της μαύρης για την Ιστορία μας σελίδας, που οδήγησε στους Αττίλες του Ιουλίου και του Αυγούστου, στη συνεχιζόμενη, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, κατοχή του 40% περίπου της μεγαλονήσου, στον ξεριζωμό 200.000 αδελφών μας Κυπρίων, που έγιναν πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, στις πρωτοφανείς αγριότητες, στη μεγάλη εθνική τραγωδία των αγνοουμένων, στην απώλεια γενναίων μαχητών μας από την Κύπρο και την Ελλάδα, που έπεσαν στον ιερό αγώνα της υπεράσπισης πατρίων εδαφών, αλλά και στην απώλεια του 70% των πλουτοπαραγωγικών πόρων του νησιού.

Σαράντα χρόνια μετά, με την κατοχή και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να συνεχίζονται, Αθήνα και Λευκωσία εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε αποδοχή τετελεσμένων.

Αγωνιζόμαστε μαζί για την δικαίωση του αγώνα, τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού με ειρήνη, ελευθερία και Δημοκρατία, στη βάση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, επιδιώκοντας μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, με μία και αδιαίρετη κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Η Κύπρος, ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, έχει και θα έχει στο πλευρό της την Ελλάδα σε όλες της τις προσπάθειες για εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλη της την επικράτεια.

Ενωμένος ο Ελληνισμός θα αντιμετωπίσει προκλήσεις και απειλές και θα υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια, μέχρι την ημέρα που οι πληγές θα κλείσουν οριστικά και η σημερινή επέτειος θα ανήκει σε ένα ζοφερό παρελθόν, από το οποίο ωστόσο πάντα θα αντλούμε διδάγματα για το μέλλον».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By