Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Βούτσης: «Απαραίτητη μια αλλαγή στρατηγικής σημασίας για τη χώρα»

Λαφαζάνης: Κατηγορεί Βούλτεψη – Μητσοτάκη για «νέο ραγιαδισμό»

lafazanis

Είναι απαραίτητη μια αλλαγή στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, τονίζει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, σε σημερινή δήλωση του.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βούτσης επιτίθεται στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «για να καλύψει το φιάσκο στο οποίο οδήγησε τον εαυτό της και τη χώρα, μιλάει περί σταθερότητας και το ποιοι έχουν τη «χάρη» να την υπονομεύουν».

Ο κ. Βούτσης αναφέρει ότι «με πολύ μεγάλη σαφήνεια θέλουμε να πούμε ότι την σταθερότητα την εγγυάται ο λαός, η κοινωνία και οι δυνάμεις που ανοίγουν μαζί με τον λαό την πόρτα και το παράθυρο μια νέα σελίδα για τη χώρα. Και με αυτή την έννοια τα πράγματα είναι πολύ πιο καθαρά».

Σχετικά με τα σενάρια που αναφέρονται σε «εθνική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης«, ο κ. Βούτσης αναφέρει:

«Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής εδώ και τώρα. Όσο για τις απόψεις και τις επιθέσεις που έρχονται από διάφορες πλευρές από καλοπροαίρετες μέχρι πολύ κακοπροαίρετες ότι είναι καιρός αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια λύση η οποία ονομάζεται πολλές φορές και εθνική λύση, επαναλαμβάνω αυτό που είπαμε και στη Βουλή και δια του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ότι το μόνο πεδίο πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης είναι αυτό το οποίο οικοδομείται καθημερινά πάνω στην μόνη ισχύουσα και πρέπουσα γραμμή, δηλαδή της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του κουρέματος το μεγαλύτερου μέρους και της αναπτυξιακής λογικής για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής και τις επώδυνες πολιτικές συνέπειες.

Αυτό είναι το μοναδικό πεδίο στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει στον δημόσιο διάλογο».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορεί την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και τον υπουργό εσωτερικών Κυριάκο Μητσοτάκη για «νέο ραγιαδισμό», με αφορμή τις δηλώσεις των δύο κυβερνητικών παραγόντων.

«Το δίδυμο Κυρ. Μητσοτάκης και Σ. Βούλτεψη διαθέτει πράγματι αρκετή φαντασία. Μόνο που αυτή τη φαντασία τη σπαταλάει για να ανακαλύπτει φαντάσματα στο ΣΥΡΙΖΑ και για να προωθεί ένα νέο ραγιαδισμό. Βρίσκονται σε καλό δρόμο, να τον συνεχίσουν», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.

Η κ. Βούλτεψη στη δήλωσή της αναφερόταν σε διαφωνίες του κ. Λαφαζάνη με τον Α. Τσίπρα ενώ ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «δύο επιλογές υπάρχουν.

Είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο…».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By