Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε άλλους 16 πυραύλους μικρού βεληνεκούς

Αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη επίδειξη ισχύος, εις απάντηση των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ της Σεούλ και της Ουάσινγκτον, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων

northkorea

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα 16 πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα της ανατολικής χερσονήσου, για δεύτερη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της Νότιας Κορέας.

Αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη επίδειξη ισχύος, εις απάντηση των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ της Σεούλ και της Ουάσινγκτον, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 30 πυραύλους μικρού βεληνεκούς, χωρίς να έχει δώσει έγκαιρες προειδοποιήσεις για πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας ή δρομολόγια πλοίων, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων. «Ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα εξαιτίας των νέων εκτοξεύσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν στις 18 Απριλίου. Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις αποτελούν προετοιμασία για πόλεμο, ενώ από την πλευρά τους, Σεούλ και Ουάσινγκτον ισχυρίζονται ότι τα γυμνάσια αυτά έχουν αμυντικό χαρακτήρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By