Είχαν καταγγείλει ότι το 4 μηνών παιδί τους είχε πέσει θύμα απαγωγής
Νεκρό βρέθηκε μωρό που είχε εξαφανιστεί από την Τετάρτη κοντά στο Γκερέ της κεντρικής Γαλλίας, με τις Αρχές να εμπλέκουν στην υπόθεση του γονείς του.
«Ο Λοάν εντοπίστηκε νεκρός σε μία λίμνη, οι γονείς ομολόγησαν» ανακοίνωσε η αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.
O πατέρας και η μητέρα, ηλικίας 31 και 24 ετών αντίστοιχα, είχαν καταγγείλει ότι το 4 μηνών παιδί τους είχε πέσει θύμα απαγωγής.
Ωστόσο τέθηκαν υπό κράτηση λόγω «ασυνεπειών και κατάθεσης μη αληθοφανών γεγονότων», διευκρίνισε ο εισαγγελέας του Γκερέ, Σεμπαστιέν Φάρζ.
«Έχω λόγους να πιστεύω ότι οι γονείς συμμετείχαν στα γεγονότα» είχε δηλώσει ο εισαγγελέας, εξηγώντας ότι το μωρό ίσως να «υπέστη σωματική βία».
Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, οι γονείς ομολόγησαν, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μία «τιμωρία με κακή κατάληξη, με απρόσμενες και ανεπιθύμητες συνέπειες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις έρευνες.
Την 27η Αυγούστου οι γονείς είχαν καταγγείλει στην αστυνομία την εξαφάνιση του παιδιού τους από έναν χώρο αναψυχής 12 χιλιόμετρα από το σπίτι τους.
Είχαν δηλώσει στους αστυνομικούς ότι το παιδί τους, που βρισκόταν σε ένα πορτ μπεμπέ που είχαν αφήσει δίπλα στο αυτοκίνητό τους απήχθη από άγνωστο, ενώ εκείνοι έπαιζαν ένα παιχνίδι με μεταλλικές μπάλες (πετάνκ).
Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για ένα «βίαιο οικογενειακό κλίμα».
Ο πατέρας της οικογένειας είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο για «βίαιη» συμπεριφορά και πολλοί συγγενείς είχαν καταγγείλει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.