Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Γερμανία: Νέο «άκυρο» στην Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Δεν αλλάζει στάση το Βερολίνο, παρά την πίεση που δέχθηκε ο Γιοάχιμ Γκάουκ

ellada germania

Ακόμα και αν ο Πρόεδρος της Γερμανίας δέχθηκε έντονο μαρκάρισμα από τον Κάρολο Παπούλια για τις πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού στην Αθήνα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φόρα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφαν Ζάιμπερτ, σημείωσε πως τίποτε δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά τόσο την γερμανική θέση, όσο και την νομική αξιολόγηση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά έχουν εξεταστεί λεπτομερώς.

Στο θέμα αναφέρεται με τηλεγράφημά του και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επισημαίνει ακόμη ότι ο Γιοάχιμ Γκάουκ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπος με ανάλογα αιτήματα, μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Παπούλιας, αναφέρει το δημοσίευμα, «απηύθυνε έκκληση προς την Γερμανία να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό διαπραγματεύσεις για τις επανορθώσεις και για την αποπληρωμή ενός κατοχικού δανείου που επέβαλαν οι ναζί».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By