Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Γιακουμάτος: Οι νοικοκυρές να μην έχουν το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι

«Προτροπή Γιακουμάτου στους καταναλωτές να ψάχνουν τα φθηνά προϊόντα»

social Affairs Committee, Parliament, discussion, health, doctors strike, Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συζήτηση, Βουλή, υγεία, απεργία γιατρών, ΕΟΠΠΥ, Gerasimos Giakoumatos, Γεράσιμος Γιακουμάτος

 

Μήνυμα προς τους καταναλωτές απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, προτρέποντας τις νοικοκυρές να αναζητούν τα φθηνότερα προϊόντα και να μην πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ «έχοντας το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καταστήματα κάνουν προσπάθεια να ρίξουν τις τιμές και να βοηθήσουν την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, αλλά όπως και ο ίδιος έχει διαπιστώσει, από τους ισολογισμούς εταιρειών τροφίμων που έχει δει, τα περιθώρια κέρδους είναι περιορισμένα.

Ο κ. Γιακουμάτος, διευκρίνισε πάντως, ότι τις επόμενες μέρες θα εξετάσει με τα σούπερ μάρκετ και τα κέντρα διανομής το πώς θα διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές στο γάλα. Αναφερόμενος εμμέσως στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα περιθώρια κέρδους των αγελαδοτρόφων έχουν πέσει στο ναδίρ, ενώ οι βιομηχανίες γάλακτος παραπαίουν, και μια μάλιστα έκλεισε, όπως είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By