Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Γιακουμάτος: «Πρέπει να μειωθεί το καλάθι της νοικοκυράς»

«Υπάρχει αγοραστική αδυναμία. Πρέπει να μειωθεί το καλάθι της νοικοκυράς, το ψωμί, το γάλα, τα babylino και τα τηλέφωνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης

social Affairs Committee, Parliament, discussion, health, doctors strike, Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συζήτηση, Βουλή, υγεία, απεργία γιατρών, ΕΟΠΠΥ, Gerasimos Giakoumatos, Γεράσιμος Γιακουμάτος

«Πρέπει να μειωθεί το καλάθι της νοικοκυράς, το ψωμί, το γάλα, τα τηλέφωνα» τόνισε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατά την τελετή παράδοσης από τον απερχόμενο υφυπουργό, Αθανάσιο Σκορδά. «Σε δύο μήνες θα υπάρξουν αποτελέσματα στη μείωση τιμών» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή.

Ως τομέα απόλυτης αιχμής, που έχει σχέση με την αποκατάσταση του επιπέδου ζωής της ελληνικής κοινωνίας περιέγραψε τον τομέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης ο νέος υπουργός Νίκος Δένδιας. Τόνισε δε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ο νέος υφυπουργός θα συνεχίσει από το σημείο που σταμάτησε ο κ. Σκορδάς.

Η μείωση των τιμών για το καλάθι της νοικοκυράς, η αντιμετώπιση των στρεβλώσεων, η πάταξη της αισχροκέρδειας και των υπερκερδών, η προστασία του εισοδήματος των καταναλωτών είναι οι προτεραιότητες για τον υφυπουργό κ. Γιακουμάτο.

«Υπάρχει αγοραστική αδυναμία. Πρέπει να μειωθεί το καλάθι της νοικοκυράς, το ψωμί, το γάλα, τα babylino και τα τηλέφωνα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού κατά τον κ. Γιακουμάτο είναι κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη.

Στο έργο που επιτελέστηκε την τελευταία διετία σε δύσκολες συνθήκες αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κ. Σκορδάς. Η Ελλάδα, όπως είπε, είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου παρατηρείται μείωση των τιμών ακόμη και σε προϊόντα διατροφής. Η ακρίβεια, είπε, οφείλεται στη μείωση των εισοδημάτων και όχι στις τιμές, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω πτώση των τιμών. Σημείωσε δε ότι στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες, ήταν ενάντιοι «οι εραστές της ακινησίας και οι έμποροι της μιζέριας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By