Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Για ανάγκη θεσμικής ασφυξίας της Χρυσής Αυγής μιλά η ΔΗΜΑΡ

Για ανάγκη θεσμικής ασφυξίας της Χρυσής Αυγής μιλά η ΔΗΜΑΡ, υπενθυμίζοντας παράλληλα την απόσυρση του αντιρατσιστικού νόμου επί τρικομματικής.

dimar«Ήταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της “θεσμικής ασφυξίας” της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών», αναφέρει ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου για το φόνο του 34χρονου.

«Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος εκτιμά τέλος ότι: «Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By