Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Γλέντι στην… υγεία του Χριστόδουλου Ξηρού

Με φαγητό, ποτά και επαναστατικά τραγούδια  και συνθήματα γιόρτασαν οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή, στην οργάνωση πυρήνες της φωτιάς, την διαφυγή του «Μανώλη»

fylakes600_1401114

Με φαγητό, ποτά και επαναστατικά τραγούδια  και συνθήματα γιόρτασαν οι οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή, στην οργάνωση πυρήνες της φωτιάς, την διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού.  

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», το τρικούβερτο γλέντι στήθηκε στην Α” πτέρυγα του Κορυδαλλού, την ημέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Αν και με πλαστικά σερβίτσια και πιάτα, τα τραπέζια στήθηκαν στο διάδρομο της Α΄Πτέρυγας και προσκεκλημένοι ήταν τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της φωτιάς, αλλά και ποινικοί κρατούμενοι που είναι θετικά διακείμενοι στις απόψεις και τις συμπεριφορές τους.

Το μενού συμπεριλάμβανε φαγητό άφθονο ποτό, αλλά και επαναστατικά τραγούδια και συνθήματα άντιεξουσιαστικά και τσιτάτα.

Πηγές μέσα από τη φυλακή, εξέφρασαν στην εφημερίδα την απορία που προκάλεσαν τα τραγούδια και οι … γέλωτες που ερχόταν από την Α΄Πτέρυγα, στις 7 Ιανουαρίου.

Οι κρατούμενοι που δεν είχαν οπτική επαφή με το συγκεκριμένο διάδρομο αναρωτιόνταν ποιοι και γιατί γλεντούσαν, υποθέτοντας αρχικά ότι επρόκειτο για ονομαστική εορτή. Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε ότι ήταν το γλέντι των «Πυρήνων» για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με του αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο «Έθνος της Κυριακής», οι ευχές που κυριάρχησαν ήταν: «Στην υγειά του αντάρτικου» και «Χριστόδουλε ζεις , εσύ μας οδηγείς» . Μάλλον κοινότυπες και μηδαμινής ευρηματικότητας θα σχολιάζαμε.

Οι σωφρονιστικοί μάλιστα καταγγέλλουν, ότι παρά τους ελέγχους, οι περισσότεροι κρατούμενοι στην Α΄πτέρυγα διαθέτουν κινητά τηλέφωνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By