Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Γ. Μήλιος: «Όχι» σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερους

«Δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα στην κεντροαριστερά»

milios featured

Καμία ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι τονίζει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

«Καμία συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους από όπου και εάν προέρχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στο 27% λόγω του ριζοσπαστισμού του. Αν έκανε το λάθος να συνεργαστεί με το μνημονιακό στρατόπεδο θα πυροβολούσε τα πόδια του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηλιός τονίζει πως δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα στην κεντροαριστερά και επικαλείται το κείμενο που ψηφίστηκε στην Κ.Ε., ενώ σημειώνει: «Αυτή η αφήγηση είναι στρατηγικά λάθος. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Αριστεράς, πρέπει να είναι ο αποκλειστικός μας στόχος».

Σε ό,τι αφορά το χρέος αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τη Ν.Δ., πως σύντομα θα παρουσιάσει συνολική πρόταση για λύση του ευρωπαϊκού ζητήματος του δημοσίου χρέους και επισημαίνει: «αυτή η πρόταση θα αποτελεί ήδη στοιχείο διαπραγμάτευσης, εν όψει της επερχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι «δεν θα ψηφίσουμε τον Πρόεδρο που προτείνει η Ν.Δ., θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πέσει αυτή κυβέρνηση, οι πράξεις της οποίας δεν συνάδουν με το πνεύμα του Συντάγματος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By