Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΔΕΗ: Στην εφορία θα πάνε τα ανεξόφλητα χαράτσια του 2013

Eάν κάποιος πελάτης θελήσει να πληρώσει το λογαριασμό ληξιπρόθεσμα μετά τις 25 Ιουλίου, τα χρήματα δε θα πάνε στο τέλος ακινήτων αλλά θα πιστωθούν για τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ

xaratsi

Στην εφορία θα μεταφέρονται, μετά τις 25 Ιουλίου, όλα τα ανεξόφλητα χαράτσια του 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα εάν κάποιος πελάτης θελήσει να πληρώσει το λογαριασμό ληξιπρόθεσμα μετά τις 25 Ιουλίου, τα χρήματα δε θα πάνε στο τέλος ακινήτων αλλά θα πιστωθούν για τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει:

«Σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, στο τέλος Ιουλίου 2014 η ΔΕΗ θα επιστρέψει στο Υπουργείο Οικονομικών, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΑ 2013.

Επισημαίνεται ότι, όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία. Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στο λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο.

Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By