Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Δεκάδες νεκροί από σύγκρουση λεωφορείων στην Αίγυπτο

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια, συνεπώς ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί

egypty asthenoforo

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση δύο λεωφορείων νωρίς σήμερα το πρωί στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το ΜΕΝΑ επικαλείται τον υπουργό Υγείας Μοχάμεντ Λασίν, ο οποίος δήλωσε ότι ρώσοι, υεμενίτες και σαουδάραβες πολίτες περιλαμβάνονται στους περισσότερους από 40 τραυματίες.

Ο Λασίν πρόσθεσε ότι οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε δύο νοσοκομεία της περιοχής, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια, συνεπώς ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Τα λεωφορεία διέσχιζαν το νότιο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, το ένα ερχόταν από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ Ελ-Σέιχ και το άλλο από επαρχία του Δέλτα του Νείλου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα θανατηφόρα τροχαία αποτελούν συχνό φαινόμενο στη χώρα αυτή, με τους Αιγύπτιους να διαμαρτύρονται επί μακρόν ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν επιβάλει βασικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας στις οδικές αλλά και τις σιδηροδρομικές μεταφορές, πόσο μάλλον που οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By