Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Δεύτερο ατύχημα για την «Ελληνικός Χρυσός»

Πυρκαγιά σε ελαστικά φορτηγού που μετέφερε συμπύκνωμα θειούχου μολύβδου έξω από την Θεσσαλονίκη

ellinikos_xrysos800

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ στα ελαστικά φορτηγού αυτοκινήτου το οποίο μετέφερε σε κοντέινερ συμπύκνωμα θειούχου μολύβδου (γαληνίτη), στην περιοχή Ρεντίνας Θεσσαλονίκης, για λογαριασμό της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που το φορτηγό κινούνταν στον παλαιό δρόμο Καβάλας – Θεσσαλονίκης και οφείλεται σε υπερθέρμανση των φρένων, χωρίς να διαχυθεί στο περιβάλλον το φορτίο. Πυροσβέστες έσβησαν έγκαιρα τη φωτιά, ενώ αργότερα μετέφεραν, με άλλο όχημα, το κλειστού τύπου κοντέϊνερ στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Το φορτηγό αυτοκίνητο ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει, για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός», τη μεταφορά θειούχου μολύβδου (γαληνίτη), από την περιοχή Ολυμπιάδας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό χώρες του εξωτερικού.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ναούμ, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι μέσα στο τρέχον έτος είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται ατύχημα με φορτηγά αυτοκίνητα που διέρχονται από την περιοχή μεταφέροντας μεταλλεύματα. «Υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον από πιθανή διαρροή. Ζητούμε προστασία από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας», δήλωσε ο κ. Ναούμ.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», Κώστας Γεωργατζής, από την πλευρά του διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η μεταφορά γίνεται με κλειστού τύπου κοντέινερ, ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τόνισε ότι για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής. «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνη η μεταφορά υγρών καυσίμων με βυτιοφόρα», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, ότι και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί στη Ρεντίνα ατύχημα με φορτηγό, που μετέφερε αρσενοπυρίτη για λογαριασμό της ίδιας εταιρίας. Τότε, μέρος του φορτίου είχε διαρρεύσει στο περιβάλλον, προκαλώντας ανησυχία και αντιδράσεις κατοίκων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By