Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Δηλώσεις από τη Ρωσία θα κάνει αύριο ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος, ο οποίος κατέφυγε στη Ρωσία μετά την καθαίρεσή του από το ουκρανικό κοινοβούλιο στις 22 Φεβρουαρίου, είχε ήδη κάνει δηλώσεις στο Ροστόφ στις 28 Φεβρουαρίου

Ukraine

Δηλώσεις θα κάνει αύριο από το Ροστόφ στη νότια Ρωσία, ο ανατραπείς Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Θα κάνει δηλώσεις στο Ροστόφ, η ώρα και το μέρος θα διευκρινισθούν αργότερα», δήλωσε η πηγή αυτή, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο φιλορώσος πρώην πρόεδρος, ο οποίος κατέφυγε στη Ρωσία μετά την καθαίρεσή του από το ουκρανικό κοινοβούλιο στις 22 Φεβρουαρίου, είχε ήδη κάνει δηλώσεις στο Ροστόφ στις 28 Φεβρουαρίου.

Ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργότερα πως ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος υποχρεώθηκε να διαφύγει από την Ουκρανία έπειτα από ένα κίνημα αμφισβήτησης που διήρκεσε τρεις μήνες, υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται στη Μόσχα. Οι φήμες αυτές ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.

Στις 28 Φεβρουαρίου στο Ροστόφ, όπου πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου καθαιρέθηκε, ο Γιανουκόβιτς είχε δηλώσει πως εξακολουθεί να είναι ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

«Ουδείς με ανέτρεψε. Υποχρεώθηκα να εγκαταλείψω την Ουκρανία εξαιτίας μιας άμεσης απειλής κατά της ζωής μου και κατά της ζωής των συγγενών μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου.

By