Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Διαλυτικές τάσεις στη ΔΗΜΑΡ

 Αποσύρονται τα κυβερνητικά στελέχη του Φ.Κουβέλη

dimar1Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά, με το Φώτη Κουβέλη να εισηγείται αποχώρηση υπουργών και γενικών γραμματέων της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα. Υπέρ της πρότασης τάχθηκε η πλειοψηφία των στελεχών δημιουργώντας νέα δεδομένα για τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και τις εσωκομματικές τριβές, που εμφανίστηκαν από χθες.

Πλην του Νίκου Μπίστη, που με ανάρτησή του στο facebook ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου, αντίθετος στην επιλογή του Φώτη Κουβέλη φέρεται και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

«Με την χθεσινή εξέλιξη είμαι αρκετά ανήσυχος και για την πορεία των πραγμάτων της χώρας και για τη Δημοκρατική Αριστερά και για τα δύσκολα που έρχονται», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου Γρηγόρης Ψαριανός, προσθέτοντας: «θα ήθελα να έχουμε μία κοινή στάση, όλοι οι βουλευτές και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα ήθελα όμως να είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που ήταν χθες το βράδυ. Από την κατάληξη, γιατί ξεκίνησε αλλιώς».
«Από πέρυσι το καλοκαίρι έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια. Η προσπάθεια πρέπει να ολοκληρωθεί να φτάσει μέχρι τέλους. Πρέπει και να συμμετέχουμε και να τη στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και να πιούμε το πικρό ποτήριον μέχρι τέλους»,  τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, υπερτονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Από πλευράς του, ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ δε θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του εν όψει της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, ωστόσο άφησε σαφή υπονοούμενα για τις αποστάσεις που υπάρχουν σε σχέση με τα άλλα δύο κόμματα.

 «Απόφαση της ΔΗΜΑΡ ήταν να στηρίξει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης όχι κυβέρνηση της ΝΔ. Λειτούργησε πολλές φορές ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης. Ονομάστηκε μεταρρύθμιση το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου έγιναν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση 350 προσλήψεις; Θες να κάνεις μεταρρύθμισες και προσλαμβάνεις 350 άτομα; Ποια είναι η μεταρρύθμιση;» σχολίασε η βουλευτής, Μαρία Ρεπούση, προκαλώντας την αντίδραση του συναδέλφου της, Βασίλη Οικονόμου.

«Γύρω από το ζήτημα της ΕΡΤ εξελίχθηκε ένα σοβαρό ζήτημα στην κυβερνητική λειτουργία. Τέθηκε ένα δίλλημα. Η μεταρρύθμιση η Δημοκρατία. Εμείς είμαστε και μεταρρύθμιση και Δημοκρατία» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος  Μαργαρίτης, μιλώντας στο REALFM,«Αυτό που άλλαξε και τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είχαν ζητήσει «τώρα» να ανοίξει η ΕΡΤ», κατέληξε.

«Αναμένεται μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση στην οποία θα ειπωθούν πολλές απόψεις και να υπάρξει ένας διάλογος», τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA o Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλρυτικής Ομάδας του κόμματος, μολονότι όλα κατατείνουν σε αποχώρηση τουλάχιστον των υπουργών της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση.

Σε αυτήν την περίπτωση, σε παραίτηση εξωθούνται οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης και Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, όπως και οι υφυπουργοί Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη και Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By