Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 μονάδες

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει στο 20%.

kalpes

Kατά 3% ποσοστιαίες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το «Ποντίκι».

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse αποκαλύπτουν μία σημαντική ποιοτική διαφοροποίηση στις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων: Πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι το κόμμα το οποίο εμπιστεύονται οι περισσότεροι ψηφοφόροι για τη διαχείριση της οικονομίας. Στον τομέα αυτόν υπερτερούσε σταθερά μέχρι τώρα η ΝΔ, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που συγκέντρωνε στην πρόθεση ψήφου.

Η διαχείριση του δημοσιονομικού προβλήματος και η πολιτική εξόδου από την οικονομική κρίση ήταν μέχρι τώρα το αδύνατο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ…

Συγκεκριμένα το 28% των πολιτών πιστεύουν ότι καλύτερη κυβέρνηση για την οικονομία θα είναι μία με βάση το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 24% μια κυβέρνηση με βάση τη ΝΔ.

Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κερδίζει περίπου 0,5% σε σχέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης που διενήργησε η ίδια εταιρία τον Δεκέμβριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει στο 20%.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 11% (-0,5%), ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 4,5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 2,5% (-0,5%).

Η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διατηρείται και μετά την αναγωγή επί των εγκύρων απαντήσεων/ψήφων.

Με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 25% και η Ν.Δ. 22%. Ακολουθούν Χ.Α. με 12%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5% και ΔΗΜ.ΑΡ. 3%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By