Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Δικαστής για Πιστόριους: «Δεν αποδεικνύεται φόνος εκ προμελέτης»

Αν κριθεί ένοχος ο Πιστόριους θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών

pistorious

Απαλλάσσει τον Όσκαρ Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Όσκαρ Πιστόριους, όπου ακούει την ετυμηγορία στην υπόθεση της δολοφονίας της φίλης του, για την οποία κατηγορείται.

Η δικαστής είπε ότι ο νοτιοαφρικανός ολυμπιονίκης και παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα.

Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα είναι μακρά και επιφυλάσσει εκπλήξεις: η ίδια χαρακτήρισε αναξιόπιστους ορισμένους μάρτυρες, ενώ υπογράμμισε ότι η κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ ενδεχομένως «να μόλυνε τις αναμνήσεις τους».

Η δικαστής, επίσης, είπε ότι η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει ότι ο Πιστόριους είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. «Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο».

Η κατηγορούσα αρχή ζητεί την καταδίκη του νοτιοαφρικανού ολυμπιονίκη και παραολυμπιονίκη για φόνο εκ προμελέτης της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, που επισύρει ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Ο ίδιος επέμεινε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι την πυροβόλησε εκλαμβάνοντάς την για κακοποιό.

Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα ξεκίνησε με την απαρίθμηση των κατηγοριών εις βάρος του 27χρονου αθλητή, ενώ αναφέρθηκε σε τμήματα από την απολογία του.

Συνέχισε με το χρονολόγιο των γεγονότων εκείνη την μοιραία νύχτα, στεκόμενη ιδιαίτερα στην περιγραφή στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, αλλά και οι φωνές από την κατοικία του κατηγορούμενου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By