Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Δικογραφία-καταπέλτης για την επίθεση στο Πέραμα

Στον ανακριτή παρουσιάστηκαν δύο από τα τέσσερα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από μέλη του ΚΚΕ

XRYSH-AVGIΔικογραφία-καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτήν συμμετείχαν πενήντα άτομα, μέλη της οργάνωσης από το Πέραμα και τη Νίκαια.

Συντονιστικό ρόλο στην επίθεση φέρεται πως είχε ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής και ο οποίος παραδόθηκε την Πέμπτη στην Αντιτρομοκρατική.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», προκύπτει, επίσης, εμπλοκή και του Γ.Λαγού, ο οποίος από βρίσκεται ήδη κρατούμενοε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στον Ε” ανακριτή Πειραιά παρουσιάστηκαν σήμερα τα δύο, από τα τέσσερα, άτομα που έχουν αναγνωρισθεί από τα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής, που τούς επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια στο Πέραμα, έξω από τις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν παρουσία των δικηγόρων του στις 11/10.

Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα, που έχουν αναγνωρισθεί από τα θύματα της επίθεσης, μεταξύ των οποίων και ο λεγόμενος «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον “Αρειο Πάγο από το περασμένο Σάββατο και παραδόθηκε μόλις χθες στις αστυνομικές αρχές.

Το τέταρτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση δεν είχε εμφανισθεί έως τις 10 το πρωί στις δικαστικές αρχές Πειραιά. Στην περίπτωση που δεν παρουσιασθεί αυτοβούλως καθώς έχει επιδοθεί κλήση σε απολογία αναμένεται να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By