Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δολοφονία γνωστής ακτιβίστριας στη Λιβύη

«Μασκοφόροι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές επιτέθηκαν στο σπίτι της κα Μπουγκουιγκούις και την πυροβόλησαν»

libya-bomb

Νεκρή έπεσε από σφαίρες αγνώστων η Σάλβα Μπουγκουιγκούις δικηγόρος και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Μπουγκουιγκούις δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη. «Μασκοφόροι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές επιτέθηκαν στο σπίτι της κα Μπουγκουιγκούις και την πυροβόλησαν», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Η ακτιβίστρια έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης, όπου υπέκυψε στα τραύματά της λίγο αργότερα», δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις μια φιλελεύθερη φεμινίστρια, συμμετείχε ενεργά στην ανατροπή το 2011 του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι και ήταν πρώην μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου του πολιτικού βραχίονα της εξέγερσης

Την Τετάρτη συμμετείχε στις εκλογές στη Λιβύη και δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες από την ψηφοφορία στη σελίδα της στο Facebook. Από την εξέγερση του 2011 η ανατολική περιοχή της Λιβύης, ιδιαίτερα η πόλη της Βεγγάζης, είναι θέατρο σειράς επιθέσεων και πολιτικών δολοφονιών.

By