Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Δυσαρέσκεια ΔΗΜΑΡ και Αν. Ελλήνων για το «ναυάγιο» με την τρόικα

Αντιδράσεις για την τη μετάθεση της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Άμεση ήταν η αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με τη μετάθεση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας για αύριο.

Ο κοινοβουλευτικός, Τέρενς Κουίκ, τόνισε  ότι «βλέπουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην θέλει ο ίδιος να δώσει τη μάχη του με την τρόικα, αλλά να περιμένει να του λύσουν το πρόβλημα και να του στρώσουν τα χαλιά οι ταλαίπωροι και οι υποτακτικοί υπουργοί του» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία και είπε πως σε μία κρίσιμη κατάσταση, κάποιος που θέλει να τον αποκαλούν ηγέτη, αναλαμβάνει ο ίδιος τις πρωτοβουλίες, πολύ περισσότερο όταν ο διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες». «Θλίψη και οργή», καταλήγει.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ, αναφέρει ότι η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της .

«Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες και μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την ύφεση. Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν ότι χρειάζεται ευελιξία, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις που θα κάνουν δυνατή την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι είναι αναγκαία η προώθηση μέτρων όπως η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, η αύξηση του αριθμού των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων, η υποστήριξη των ανέργων και ειδικά των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα ενήλικα εργαζόμενο και η διαμόρφωση πλαισίου κοινωνικής προστασίας».

«Η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By