Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στον Καναδά

Προετοίμαζαν επίθεση της Αλ Κάιντα σε σιδηροδρομικό συρμό.

canadian-police2Κατηγορίες εναντίον δύο ανδρών για συμμετοχή τους σε σχέδιο της Αλ Κάιντα «για την εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης» εναντίον επιβατηγού σιδηροδρομικού συρμού απήγγειλε η καναδική αστυνομία.

Η Καναδική Βασιλική Έφιππη Αστυνομία ανακοίνωσε τα ονόματα των συλληφθέντων, του Σιχέμπ Εσεγάιερ και Ράεντ Τζάσερ, κάτοικοι του Μόντρεαλ και του Τορόντο αντίστοιχα, και συμπλήρωσε πως λάμβαναν συνδρομή από στοιχεία της Αλ Κάιντα στο Ιράν.

«Παρ’όλο που η αστυνομία πιστεύει πως αυτά τα πρόσωπα είχαν την ικανότητα και την πρόθεση να εκτελέσουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις, δεν υπήρξε άμεση απειλή για το κοινό, τους υπαλλήλους των σιδηροδρόμων, ή τις υποδομές του», αναφέρει το σώμα στην ανακοίνωσή του.

Κατά την αστυνομία, η επίθεση ήταν «σαφώς στη φάση του σχεδιασμού της και δεν επέκειτο σύντομα».

Σύμφωνα με το σώμα το σχέδιο προέβλεπε τον εκτροχιασμό ενός επιβατηγού συρμού, όμως η αστυνομία τόνισε πως δεν πρόκειται να δώσει λεπτομέρειες για τον προορισμό του δρομολογίου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι ύποπτοι είχαν στο στόχαστρό τους μία συγκεκριμένη διαδρομή και όχι ένα συγκεκριμένο συρμό.

By