Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Δ. Κουτσούμπας: «Καμία προϋπόθεση ταύτισης ή σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Η θέση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική προς όφελος του λαού»

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

«Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ταύτισης ή σύγκλισης … ούτε στα μεγάλα ούτε στα μικρά», τόνισε o ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1» σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν με την τρόικα, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «είναι επανάληψη του ίδιου σίριαλ, το οποίο βλέπουμε πέντε χρόνια τώρα. Οι πιέσεις, οι υποχωρήσεις και οι λεονταρισμοί δίνουν και παίρνουν, αλλά στο τέλος ο λαός θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο».

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι «μάλλον τον Μάρτιο θα πάμε σε εκλογές, γιατί δεν φαίνεται να συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή».

Αναφερόμενος στα περί ενδεχόμενης συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα, καθώς οι διαφορές ανάμεσά τους έχουν περιοριστεί πολύ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν δύο διαφορετικά μονοπάτια, μόνο που το μονοπάτι της ΝΔ μάς οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό, ενώ το μονοπάτι του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στον γειτονικό βάλτο και αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο».

Σημείωσε ακόμα πως «η θέση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική προς όφελος του λαού. Όλα τα άλλα, αποδείχθηκαν ότι είναι σε δρόμο καταστροφικό για τα λαϊκά στρώματα. Η πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ έχει όνομα και αυτό είναι καπιταλισμός».

Καταλήγοντας προανήγγειλε «άνοιγμα» στα ψηφοδέλτια του κόμματος, λέγοντας ότι θα υπάρχουν και μη κομματικά στελέχη, αλλά, όπως πρόσθεσε, θα είναι «άνθρωποι οι οποίοι είναι μέσα στους αγώνες και δεν ήρθαν έτσι ως αλεξιπτωτιστές για να βρουν τη βουλευτική θεσούλα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By