Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας για την ομαλή λειτουργία των λιμένων

Να διασφαλιστεί η εύκολη διακίνηση των επιβατών και των οχημάτων κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

kroyazieroploio1Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μουσουρούλης, εξέδωσε εγκύκλιο προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας, να διασφαλιστεί η ασφαλή και εύκολη διακίνηση επιβατών, οχημάτων και αγαθών στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία κατά την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και να εντατικοποιηθούν οι αγορανομικοί έλεγχοι για την προστασία του τουρισμού.

Συγκεκριμένα τα στελέχη του λιμενικού, καλούνται να μεριμνούν για την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, να λαμβάνουν μέτρα αστυνόμευσης και τάξης στα λιμάνια, σε συνεργασία με την αστυνομία και την τροχαία, να διενεργούν ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους χώρους ευθύνης τους και να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο των πολλών πελατών  σε χώρους μεγάλης συγκέντρωσης τουριστών, που παρουσιάζει έξαρση κατά τη θερινή περίοδο και προκαλεί υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Ο κ. Μουσουρούλης δήλωσε: «Η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των επιβατών, νησιωτών και τουριστών, Ελλήνων και ξένων, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου συνιστά πρώτιστο μέλημά μας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την αγορά είναι θετικά, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη και θέλουμε η τάση αυτή να συνεχιστεί και να κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες, με ασφάλεια και ομαλότητα»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By