Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΕ: Μετακινεί το προσωπικό της αντιπροσωπείας της από την Τρίπολη στην Τυνησία

Εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα

libyh

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μετακινήσει προσωρινά το διεθνές προσωπικό της αντιπροσωπείας της από την Τρίπολη στην Τυνησία εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην Τρίπολη, η ΕΕ αποφάσισε να απομακρύνει το διεθνές της προσωπικό και την αντιπροσωπεία της και να τους εγκαταστήσει προσωρινά στην Τυνησία», τόνισε ο Μαν.

«Οι συνάδελφοί μας έφτασαν σήμερα το πρωί στην Τυνησία», εξήγησε, ενώ συμπλήρωσε ότι Λίβυοι που εργάζονται στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τρίπολη παρέμειναν στην πόλη.

Η απόφαση αυτή αφορά μια «προσωρινή» απομάκρυνση, εξήγησε ο Μαν και η επιστροφή τους στην Τρίπολη προβλέπεται να γίνει μόλις το επιτρέψει η κατάσταση.

«Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη γραμμή που υιοθέτησε η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ, ο ΟΗΕ και άλλες χώρες που διαθέτουν διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τρίπολη, όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία», σημείωσε ο Μαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By