Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Εθνικό πένθος στη Μαλαισία

Οι σωροί από την συντριβή του Boeing 777 έφτασαν στην Μαλαισία

MALAYSIA-RUSSIA-UKRAINE-CRISIS-AVIATION-REMAINS

Στις 5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας προσγειώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ προερχόμενο από το Άμστερνταμ, το αεροσκάφος που μετέφερε τις 20 πρώτες σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

Ο βασιλιάς της Μαλαισίας Αμπντούλ Χαλίμ Μουαντζάμ Σαχ, ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ και άλλοι αξιωματούχοι ήταν παρόντες για την υποδοχή των σορών σε επίσημη τελετή.

Μετά την τελετή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί για το λόγο αυτό.

Οι αρχές είχαν ζητήσει νωρίτερα από τους κατοίκους της χώρας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, να απόσχουν από κάθε εορταστική εκδήλωση και να φορέσουν μαύρα σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

Στην Κουάλα Λουμπούρ οι άνθρωποι που έφθαναν από τα προάστια νωρίς το πρωί ήταν ντυμένοι στα μαύρα, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν αναγνώσματα από το Κοράνι και έδειχναν φωτογραφίες των Μαλαισιανών που χάθηκαν στην αεροπορική καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία, μια περιοχή όπου μάχες μαίνονται μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των δυνάμεων των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

Και οι 298 επιβαίνοντες του Μπόινγκ 777 σκοτώθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν 193 Ολλανδοί και 43 Μαλαισιανοί, εκ των οποίων 15 μέλη του πληρώματος.

Μετά την καταστροφή, περισσότερα από 220 φέρετρα μέσα στα οποία υπήρχαν ό,τι είχε απομείνει από τα θύματα, μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία προκειμένου να αναγνωριστούν. Ορισμένα θύματα ίσως δεν αναγνωριστούν ποτέ, καθώς η έρευνα στην περιοχή της συντριβής διακόπηκε λόγω των συγκρούσεων μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων ανταρτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By