Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Θερινές εκπτώσεις: πρεμιέρα τη Δευτέρα

krisi ektoseis ermou

Στις 31 Αυγούστου λήγει η περίοδος των εκπτώσεων

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Το σύνθημα για τις θερινές εκπτώσεις δίνεται αύριο Δευτέρα, μολονότι συρρικνωμένη είναι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Οι φετινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο τα πρώτα μηνύματα από προσφορές να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο 31 Αυγούστου, συμβουλές προς τους καταναλωτές απευθύνει η ΕΣΕΕ και καλεί τους εμπόρους όλης της χώρας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Τέλος, κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By