Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Εκρήξεις και μεγάλη πυρκαγιά στο κτήριο του Radio France (φωτογραφίες & βίντεο)

Το κτήριο έχει εκκενωθεί και παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι των εκρήξεων

francee2

Το κτήριο της δημόσιας ραδιοφωνίας της Γαλλίας, τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από εκρήξεις που προκλήθηκαν από άγνωστη ακόμη αιτία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικοί, ενώ πυκνοί καπνοί βγαίνουν από τους τελευταίους ορόφους του κτηρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στον έβδομο και όγδοο όροφο, ενώ όπως επισημαίνει η «Liberation», άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους δεν σήμανε συναγερμός.

francee1

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε, πάντως, η επιχείρηση απεγκλωβισμού του προσωπικού, ενώ όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το κτίριο της Γαλλικής Ραδιοφωνίας βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Τα προγράμματα των ραδιοφωνικών δικτύων «France Info», «France Ιnter» και «France Culture» σταμάτησαν να μεταδίδονται, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής προγράμματος του «France Info».

«Βρισκόμασταν στη μέση του προγράμματος και ξαφνικά μας ζητήθηκε να εκκενώσουμε άμεσα το κτίριο», υποστηρίζει η δημοσιογράφος Κριστίν Μονκλά που πρόσθεσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι όλοι οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, χρησιμοποιώντας τα σκαλιά.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By