Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Εκτός πραγματικότητας οι αυξήσεις στις τιμές των ξενοδόχων

Οι αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων σε πανελλαδικό επίπεδο κυμαίνεται από 4% έως 5%, όταν οι μειώσεις στις τιμές των δωματίων, τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν το 30%

dwmatia-xenodoxeio-ikaria

«Φρένο» σε όσους διαδίδουν στοιχεία τιμολογιακής πολιτικής των ξενοδοχείων, τα οποία στερούνται αλήθειας θέτει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος.

Ο κ. Ρέτσος υπογραμμίζει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδίας, οι αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων σε πανελλαδικό επίπεδο κυμαίνεται από 4% έως 5%, όταν οι μειώσεις στις τιμές των δωματίων, τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν το 30%.

Για την Αθήνα ειδικότερα, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι οι αυξήσεις στις τιμές των δωματίων κυμαίνεται εφέτος στο 2,5%, όταν τα προηγούμενα χρόνια ειδικά ο προορισμός της Αθήνας εμφάνιζε μειώσεις που ξεπέρναγαν και το 50%.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ρέτσος καυτηριάζει την πολιτική δικτυακών τόπων κρατήσεων ξενοδοχείων, καθώς θεωρεί αυθαίρετη την πρακτική εξαγωγής συμπερασμάτων για την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδοχείων και ειδικά αυτή όταν αφορά δωμάτια που δεν έχουν «πουληθεί», όπως συγκεκριμένα αναφέρει. Τα στοιχεία της ΠΟΞ υπογραμμίζει ο κ. Ρέτσος αφορούν δωμάτια για τα οποία έχουν γίνει ήδη οι πωλήσεις στους πελάτες και όχι τις εικονικές που εμφανίζουν οι εν λόγω δικτυακοί τόποι.

Αναφερόμενος στα κρούσματα αισχροκέρδειας στις τιμές των δωματίων, κυρίως σε δημοφιλείς προορισμούς, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι δυστυχώς σε κάθε κλάδο υπάρχει ο κακός επαγγελματίας, που όμως σε κάθε περίπτωση δεν αντανακλά τον κλάδο καθ’ολοκληρίαν. Μάλιστα εκτιμά ότι η αγορά μπορεί να επαναφέρει στην τάξη την ως άνω στρέβλωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By