Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αίγυπτο

 Θανατική ποινή δια απαγχονισμού για τους 21 οπαδούς που πήραν μέρος στα απίστευτα επεισόδια του Αλ Μασρί-Αλ Αχλί την 1η Φεβρουαρίου του 2012.

www.guardian.co.uk
www.guardian.co.uk

 

Το δικαστήριο της Αιγύπτου έναν χρόνο μετά τα βίαια και τραγικά επεισόδια και τον τραυματισμό 1000 ατόμων, καταδίκασε σε θάνατο 21 άτομα που αποδείχτηκε πως είχαν πάρει μέρος στα επεισόδια στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο. Επιπλέον, σε άλλα πέντε άτομα επιβλήθηκε η ποινής ισόβιας κάθειρξης.

Μάλιστα, μεταξύ των ατόμων που τιμωρήθηκαν για την εμπλοκή τους στα επεισόδια ήταν και δύο αστυνομικοί (ποινή 15 ετών), διότι παρά το ότι έφεραν κλειδιά  δεν άνοιξαν τις θύρες ώστε να αποχωρήσουν από το γήπεδο οι φιλοξενούμενοι οπαδοί της Αλ Αχλί.

Αυτή την στιγμή στην Αίγυπτο η κατάσταση είναι έκκρυθμη, καθώς ο έλεγχος έχει ξεφύγει. Το πρωί περίπου 2.000 διαδηλωτές στο Πορτ Σάιντ παρεμπόδισαν τη διέλευση από τη Διώρυγα του Σουέζ οχηματαγωγών πλοίων ως αντίποινα στην απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο. Ομάδα διαδηλωτών έλυσε τα δεμένα σε μια αποβάθρα ταχύπλοα σκάφη, που χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας στη Διώρυγα, και τα άφησε να παρασυρθούν από τα ρεύματα για να διαταράξουν τον πλου των διερχόμενων από τη Διώρυγα σκαφών.

Eξαγριωμένοι, δε,  οπαδοί της ομάδας Αλ Αχλί του Καΐρου, που αυτοαποκαλούνται Ultras, εισέβαλαν σε λέσχη της αστυνομίας και την πυρπόλησαν, ενώ έβαλαν φωτιά και στο κτίριο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας.


Επεισόδια με νεκρούς στην Αίγυπτο από MotionCrew

 

 

 

 

By