Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, η Θέμις Σκορδέλη

Η προφυλάκισή της αντικαταστάθηκε μετά την έκδοση βουλεύματος του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο της επιβλήθηκαν  περιοριστικοί όροι

skordeli

Επτά μήνες μετά την προφυλάκισή της, ελεύθερη αφέθηκε σήμερα η κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή.

Η προφυλάκισή της αντικαταστάθηκε μετά την έκδοση βουλεύματος του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της, ενώ κατέβαλε εγγυοδοσία 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Θέμις Σκορδέλη, κρίθηκε προφυλακιστέα τον περασμένο Ιανουάριο μετά την απολογία της στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίστηκαν την μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου στο βούλευμά τους και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι η Θέμις Σκορδέλη έχει κατηγορηθεί και για επίθεση σε βάρος Αφγανών μεταναστών, ενώ έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της, είχε βρεθεί μεταξύ άλλων υλικό της Χρυσής Αυγής και 18 κροτίδες.

By