Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Φύτεψαν ελιές στη μνήμη των μαθητών που χάθηκαν στα Τέμπη

Η συμβολική μεταφύτευση αποτελεί φόρο τιμής προς τους 21 αδικοχαμένους μαθητές.

eliaΕίκοσι μία ελιές φυτεύτηκαν σε υπαίθριο χώρο του αθλητικού κέντρου «Δ. Βικέλας» στο δήμο της Βέροιας, στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών της Α” Λυκείου από το Μακροχώρι Ημαθίας, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο στις 13 Απριλίου 2003 επιστρέφοντας στα σπίτια τους μετά από τριήμερη σχολική εκδρομή στην Αθήνα.
Η συμβολική δενδροφύτευση έγινε από μαθητές της Β” τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου με πρωτοβουλία του δήμου Βέροιας και συγκεκριμένα των αντιδημαρχιών Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Παιδείας.
Η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους μαθητές δήλωσε:

«Η συμβολική κίνηση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς τα 21 αγγελούδια του λυκείου Μακροχωρίου που χάθηκαν στο ατύχημα των Τεμπών πριν 10 χρόνια. Οι ελιές θα βρίσκονται εδώ αιώνια για να μας θυμίζουν την τραγική αυτή απώλεια αλλά και την αξία της ανθρώπινης ζωής».
Μάλιστα, τους ζήτησε να ονομάσουν τα δέντρα, να τα προσέχουν και να τα βάλουν στη ζωή τους, καθώς βλέποντας τις ελιές να μεγαλώνουν θα νιώθουν πως κάπου ανάμεσα τους βρίσκονται και τα 21 αδικοχαμένα παιδιά.

By